Kosten van cash voor de retailer

In Nederland wordt bij meer dan 40% van de kassabetalingen met contant geld afgerekend. Dit aandeel cash transacties neemt weliswaar af, maar het aantal consumenten dat met bankbiljetten en muntgeld wil afrekenen, blijft voorlopig aanzienlijk. Vrijwel alle winkeliers nemen daarom graag contant geld aan - het is een belangrijk deel van hun omzet.

Veel retailers ervaren contant afrekenen en het verwerken van cash echter ook als onveilig, duur en tijdrovend. Het geeft een hoop gedoe. Dat begint bij de kassa met het aannemen van bankbiljetten en teruggeven van wisselgeld. Vervolgens het verzamelen, tellen, administratief verwerken, veilig opbergen en afstorten ervan. Bovendien moet er voldoende wisselgeld in huis zijn om als beginvoorraad in de kassalade op te nemen.

Contante inkomsten staan bij voorkeur zo snel mogelijk op de bankrekening om er leveranciers en personeel mee te betalen. Sommige retailers storten daarom de bankbiljetten af bij een bank. Anderen laten een waardetransporteur langskomen om de biljetten naar een telcentrale te brengen en te verwerken.

Het accepteren en verwerken van contant geld is een ingewikkeld en vaak inefficiënt proces. Om daar beter zicht op te krijgen, vind je hier een schema van kostenposten en factoren, die de kosten van cash bepalen. Je kunt daarmee nagaan hoe het met de efficiëntie in jouw winkel is gesteld.

Uitbesteden

Met Cash Collect Smart kun je het hele proces rond contante inkomsten op de meest veilige, efficiënte en betrouwbare manier aan SecurCash uitbesteden.

Hierbij hoef je contante inkomsten niet meer zelf te tellen (dat doet een slimme kluis), niet naar de bank te brengen en het staat mogelijk binnen een dag al op je bankrekening.

Wat het afstorten van een tientje dan uiteindelijk kost, hangt af van de totale contante omzet die je realiseert. Ontvang je wekelijks bijvoorbeeld meer dan € 7.500 aan bankbiljetten, dan betaal je voor Cash Collect Smart een all-in tarief van minder dan 0,8%. Van dat tientje heb je voor minder dan 8 eurocent geen gedoe meer!

Neem contact op met SecurCash en laat je voorrekenen wat het verwerken van de contante geldstroom van jouw winkel of horecagelegenheid jou kost en oplevert.

SecurCash houdt contant geld betaalbaar

Vraag een offerte aan

* Verplichte velden