Breng contante inkomsten tot leven

We hebben het er vaker over: Het aandeel cash transacties neemt af, maar het aantal consumenten dat met contant geld wil afrekenen, blijft voorlopig aanzienlijk. Voor vrijwel alle winkeliers en horecaondernemers zijn cash inkomsten een belangrijk deel van hun omzet.

Als je 's avonds geld uit de kassa in een kluis opbergt, kun je er eigenlijk niet zo veel mee. Het is een spaarpot die je geen rendement oplevert. Normaal gesproken kun je er ook geen personeel en leveranciers mee betalen. Het is dood geld. Om contante inkomsten tot leven te brengen, moet je het op een bankrekening zien te krijgen. Daar zijn meerdere manieren voor.

Naar de bank

Ten eerste kun je met een bank afspraken maken over het afstorten van bankbiljetten, liefst bij jou om de hoek. De grote banken hebben daarvoor automaten in de hal staan en/of een afstortluik aan de buitenzijde. Voordeel is dat het geld meestal direct na het afstorten op je rekening kan staan. Heb je de contante inkomsten snel nodig, dan ga je wat vaker naar de bank. Nadeel is dat je daarvoor met geld over straat moet en afhankelijk bent van de openingstijden van de bank.

Waardetransport en geldverwerking

Een andere manier is het contante geld laten ophalen door een waardetransporteur (zoals SecurCash). Die transporteert op de meest veilige manier het geld van de winkel of horecagelegenheid naar een geldtelcentrale. Dit kan een telcentrale van de bank zijn, maar ook een eigen faciliteit voor het tellen en verwerken van contant geld. Deze manier biedt vooral veiligheid en betrouwbaarheid - de inkomsten zijn vanaf het transport verzekerd en staan binnen twee werkdagen op je bankrekening. Heb je snel je geld nodig, dan moet de waardetransporteur vaker langskomen. Deze combinatie van waardetransport en directe geldverwerking biedt SecurCash met Cash Collect Basic.

Slimme afstortkluis

Een veilige, betrouwbare én efficiënte manier is het gebruik van een slimme afstortkluis in de winkel, horecagelegenheid of waar dan ook contant wordt afgerekend. Deze neemt bankbiljetten in, telt en registreert deze. Omdat de slimme kluis in verbinding met de bank staat, kan deze de contante inkomsten voorcrediteren en dagelijks op je bankrekening bijschrijven. Je kunt dus vrijwel direct over je omzet beschikken. Ondertussen houdt de waardetransporteur – op afstand – de hoeveelheid bankbiljetten in de slimme kluis in de gaten. Is de kluis bijna vol, dan komt hij langs voor het legen ervan. Deze combinatie van veilige en verzekerde opslag van contante inkomsten, faciliteren van dagelijkse bijschrijving, flexibel waardetransport en geldverwerking biedt SecurCash met Cash Collect Smart.

Uitbesteden

Met Cash Collect Basic en Cash Collect Smart kun je het proces rond contante inkomsten veilig, efficiënt en betrouwbaar aan SecurCash uitbesteden.

Neem contact op met SecurCash voor meer informatie en laat je voorrekenen wat het verwerken van de contante geldstroom van jouw winkel of horecagelegenheid jou kost en oplevert.

SecurCash houdt contant geld betaalbaar

Vraag een offerte aan

* Verplichte velden