Efficiënte routes en auto's houden contant geld betaalbaar

Klanten zijn gewend dat SecurCash regelmatig met een grote waardetransportwagen voorrijdt om een sealbag op te halen of om een slimme kluis te servicen. Dit gaat veranderen. Om de flexibiliteit van onze dienstverlening te vergroten, kiezen we er steeds vaker voor om kleinere waardetransportauto's in te zetten. Deze zijn net zo veilig als hun grote broer, maar veel efficiënter in het gebruik. En bovendien beter voor het milieu.

Optimale inrichting routes

Dagelijks leggen tientallen SecurCash waardetransportwagens hun routes door Nederland af. Bij geldautomaten van de grote banken leveren ze bankbiljetten af. Bij retailers worden contante inkomsten opgehaald en wisselgeld afgeleverd. Deze bewegingen worden telkens op basis van veiligheid, efficiëntie en beschikbaar materieel ingericht. Om onze cash-logistieke dienstverlening betaalbaar te houden, willen we dat iedere wagen die we 's morgens op pad sturen zo veel mogelijk geldautomaten en winkellocaties bedient. Onlangs hebben we daarom een aantal routes op zaterdag vervangen door efficiëntere waardetransporten op doordeweekse dagen. Ten aanzien van veiligheid, efficiëntie en dienstverlening werken we zo toe naar een optimale inrichting van onze routes.

Speciaal beveiligde auto

Omdat SecurCash contant geld ook in de toekomst betaalbaar wil houden, maken we nu een volgende slag. Het rijdend materieel passen we aan op de hoeveelheid contant geld. We zien dat de banken het aantal geldautomaten verminderen. Het aantal contante betalingen in winkels en bij de horeca neemt af. Onze grote waardetransportwagens gaan daardoor steeds vaker voor minder servicemomenten en/of kleinere hoeveelheden contant geld de weg op. Dat is niet handig en kost veel.

Met name onze retailklanten zien daarom de komende tijd steeds vaker een kleine waardetransportauto langskomen voor het ophalen van sealbags of het afleveren van wisselgeld. Deze speciaal ingerichte en beveiligde bestelauto, is wendbaarder in het (stads)verkeer en beter afgestemd op de hoeveelheid te vervoeren geld. Het spreekt voor zich dat de milieubelasting van deze kleine, zuinige auto veel lager is dan die van een zware truck.