Oranje Fonds werkt aan veilig vervoer collectegeld

19 mei 2016

RegioBank en het Oranje Fonds houden een pilot in Limburg voor het vervoer van collectegeld. In de week van 17 t/m 21 mei is de jaarlijkse collecte van het Oranje Fonds. Tijdens de collecteweek kunnen de collectanten het collectegeld afgeven bij een deelnemend RegioBank kantoor in de buurt. Daar wordt vervolgens het geld opgehaald door waardetransporteur SecurCash en overgemaakt naar het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds in Limburg bespaart zo enkele duizenden euro’s. Als de pilot een succes is dan overwegen de partijen deze manier van samenwerken landelijk in te voeren.

"RegioBank is met haar kantoren veel aanwezig in Limburg. De collectanten hebben zo altijd een RegioBank om de hoek waar zij het collectegeld naar toe kunnen brengen", zegt Jonne Boesjes, plaatsvervangend directeur van het Oranje Fonds.

Collecteweek Oranje Fonds

In de week van 17 t/m 21 mei is de jaarlijkse collecte van het Oranje Fonds. Verenigingen en stichtingen die collecteren mogen de helft van het opgehaald collectegeld zelf gebruiken en de andere helft wordt ingezet voor sociale projecten in hun eigen provincie. Het Oranje Fonds steunt jaarlijks 7.000 sociale initiatieven in buurten in Nederland, zo ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij.