Moederbedrijf SecurCash samen met Diebold

26 maart 2016

Er is een belangrijke stap vooruit gezet omtrent de bedrijfscombinatie tussen Diebold en Wincor Nixdorf, het moederbedrijf van geldtransporteur SecurCash.

In november werd bekend gemaakt dat Wincor Nixdorf een overeenkomst van bedrijfscombinatie met Diebold Incorporated heeft getekend. Als onderdeel van deze beslissing diende Diebold een openbaar overnamebod uit te brengen aan de aandeelhouders van Wincor Nixdorf AG voor alle uitstaande aandelen van de vennootschap. Volgens de voorlopige schattingen heeft Diebold meer dan 68,9% van de uitstaande Wincor Nixdorf aandelen overgenomen, en dus is de minimale acceptatiedrempel overschreden. Om tot de sluiting van de overeenkomst te komen, dient de bedrijfscombinatie en overname rechtsgeldig te worden verklaard door de kartelautoriteiten. De verwachting is dat de transactie komende zomer afgerond wordt.

De gezamenlijke onderneming zal opereren onder de naam Diebold Nixdorf en zal worden geleid vanuit twee operationele hoofdkantoren: North Canton, Ohio en Paderborn, Duitsland.

Meer informatie over de bedrijfscombinatie Wincor Nixdorf / Diebold is te vinden via www.wincor-nixdorf.com