Overname Brinks Wincor Nixdorf

5 oktober 2015

Wincor Nixdorf heeft waardetransporteur Brink’s Nederland overgenomen en voegt het bedrijf samen met dochteronderneming SecurCash. Het vernieuwde SecurCash is daarmee direct één van de grootste spelers op de markt van transport en verwerking van contant geld. Wincor Nixdorf is er van overtuigd dat de overname nieuwe kansen biedt in het veilig en efficiënt beheren van de complete chartale geldketen voor retailers en retailbanken.

Op 15 september 2015 gaf de Autoriteit Consument en Markt (ACM) groen licht voor de voorgenomen overname van Brink’s Nederland door Wincor Nixdorf. Dankzij deze overname is de dienstverlening naar klanten van Brink’s gegarandeerd en blijven arbeidsplaatsen behouden. De vakbonden gaven daarom al eerder aan de overname te verwelkomen.

Wincor Nixdorf voegt Brink’s samen met dochteronderneming SecurCash. Het personeelsbestand wordt zo verrijkt met ruim 400 zeer deskundige en ervaren collega’s, terwijl het vernieuwde SecurCash over een landelijk dekkend netwerk van vestigingen en geldtelcentrales beschikt. Daarmee is SecurCash één van de grootste spelers op de markt van waardetransport en geldverwerking.

Met de overname verdwijnt de naam Brink’s Nederland. Een nieuw logo onderstreept de nieuwe propositie en marktpositie van het vernieuwde SecurCash.

Synergie
De producten- en diensten van Wincor Nixdorf, SecurCash en Brink’s vullen elkaar goed aan. Door de krachten te bundelen is Wincor Nixdorf nog beter in staat zijn om de complete chartale keten van retailbedrijven en retailbanken te optimaliseren. Klanten en medewerkers van het vernieuwde SecurCash zullen op hun beurt profiteren van de expertise en wereldwijde ervaring van moederconcern Wincor Nixdorf.